Bakverk 4# = ♥Nom...nom♥
-
Värm ugnen till 180 grader.
-
Brownie: Grovhacka chokladen lägg i en värmetålig skål och sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Låt chokladen smälta.
-
Lägg smör och socker i en elektrisk mixer med en flatblandare och blanda väl.
-
Tillsätt äggen, ett i taget, blanda väl och skrapa ner oblandade ingredienser från sidan av skålen med en slickepott.
-
Tillsätt mjölet lite i tagen och blanda väl efter varje tillsats. Vrid sedan mixern upp till högre hastighet och slå en stund tills smeten är jämn.
-
Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda väl. Häll i en 30 cm x 23 cm x 5 cm djup bakplåt, klädd med bakplåtspapper och släta över med en slickepott.
-
Cheesecake: Smält den vita chokladen på samma sätt som den mörka chokladen.
-
Blanda philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker i en elektrisk mixer med flatblandare och blanda på låg hastighet tills massan är slät och tjock.
-
Tillsätt 1 ägg i taget under omkörning. Skrapa ner oblandade ingredienser från sidan av skålen med en slickepott. Blandningen bör vara mycket smidig och krämig.
-
Tillsätt den smälta vita chokladen och vrid mixern till en högre hastighet en kort stund.
-
Skeda ut cheesecaken över browniebottnen och släta till med en slickepott.
-
Grädda i 30-35 minuter tills kanterna fått lite färg.
-
Låt svalna helt och ställ därefter i kylskåp i minst 3 timmar, men det blir allra godast om den får stå över natten.
-
Hallongrädde: Häll grädde, florsocker och tinade hallon i en skål och vispa fast, men inte hård. Bred ut grädden på cheesecaken.
-
Skär cheesecaken i 12 fyrkanter. Dekorera med färska hallon.
för gott för att ätas ;) ♥